Info

Hendrik Boot, Nieuw-Helvoet, 1951

Hendrik (Henk) Boot

Hendrik woont en werkt in Bergen op Zoom. Na zijn studie werktuigbouwkunde in Dordrecht werkte hij als manager bij verschillende bedrijven in binnen-en buitenland. Later volgde hij opleidingen in teken-en schildertechnieken. Zijn bachelor graad als docent beeldende kunst en vormgeving behaalde hij aan de Willem de Kooning kunstacademie te Rotterdam.

Zijn werk is divers, de omgeving is meestal zijn inspiratiebron. Hij werkt vaak thematisch en varieert de toegepaste technieken. Vaak zijn het licht en de impressionistische stijl herkenbaar.

Meestal ontstaan er een reeks werken in een bepaald thema. “Oud en verward” met pentekeningen van oude mensen, “Emoties in Delftsblauw” met gezichten geschilderd in blauw/wit nat-in-nat, “Verknipte kinderen” ontstaan tijdens een collageles met zijn leerlingen, “De drie A’s” met de streekproducten asperges, ansjovis en aardbeien. Ook het thema “Holland” komt in diverse vormen regelmatig terug.

 ī

In Bergen op Zoom is hij ook bekend van zijn werk met het thema “Vastenavend” (carnaval) waarbij hij de sfeer in verf weet te vangen.

Ook als fotograaf is hij actief. Bekend zijn zijn foto’s van het zwanenpaar op de Bergseplaat en “Streetart foto’s” waarbij hij straatdetails tot kunst weet te verheffen.

 

In zijn atelier aan de Dumontsdreef in het hart van Bergen geeft hij les aan beginners en gevorderden. Ook via de BAS (Bergse actieve senioren) geeft hij schilderlessen.

Als lid en bestuurslid van de kunstenaarssocieteit Arsis organiseerde hij o.a kunst in monumenten. Hij richtte de stichting expo thuis op, en als voorzitter realiseerde hiermee het ABG-beeldenpark en enkele exposities.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *